Riebalų gaudyklės (atskirtuvai) gali būti naudojami:
- Viešbučiuose, moteliuose, restoranuose, kituose visuomeninėse įstaigose kuriose ruošiamas maistas;
- Maisto perdirbimo gamyklose;
- Skerdyklose;
- Mėsos ir dešrų gamyklose;
- Aliejaus gamyklose;
- Konditerijos įmonėse;
- Muilo ir kitų higienos prekių gamyklose;
- Kitose pramonės įmonėse ar visuomeninėse įstaigos
Našumas: 1 – 20 l/s
Vertikalios arba horizontalios formos
Pagrindinė riebalų gaudyklių (atskirtuvų) paskirtis- maisto gamybos įmonių (valgyklų, kavinių, restoranų, kepyklų ir kt.) nuotekų pirminis valymas, prieš nuotekas išleidžiant į nuotakyną. Gamybos metu susidarę riebalai atskiriami nuo vandens ir kaupiasi įrenginio rezervuaro paviršiuje. Riebalų skirtuvai privalo būti įrengti, jei įmonėje ar visuomeniniame pastate per parą su nuotekomis yra išleidžiama daugiau kaip 1 kg riebalų. Riebalais vadinami gyvulinės ir augalinės kilmės riebalai, kurių tankis mažesnis kaip 0,95 g/cm3.